logo
فروشگاه ناین پی سی
فروشگاه ناین پی سی

راهنمای محاسبه توان خروجی پاور بانک

رای اکثر مصرف کنندگان پاور بانک این سوال وجود دارد که چرا ظرفیت خروجی پاور بانک کمتر از ظرفیت درج شده روی کالا می باشد، به عنوان نمونه اکثر مشتریان این سوال را عنوان میکنند که چرا پاور بانک ۱۰ هزار میلی آمپر ساعتی ما به طور مثال ۲ بار گوشی موبایلی با ظرفیت ۳۳۰۰ میلی آمپر ساعتی را شارژ می کند ؟ در ادامه به بررسی علت این اختلاف ظرفیت پاور بانک ها می پردازیم .

هر پاور بانک از تعدادی باطری داخلی و یک مدار کنترلر ساخته می شود . باطری های داخلی پاور بانک ۳٫۷ ولتی هستند. یعنی خروجی هر کدام از باطری ها ۳٫۷ ولت است . به طور مثال یک پاور بانک ۱۰ هزار میلی آمپر ساعتی که باطری های داخلی آن از نوع لیتیوم یون است معمولا داری ۴ عدد باطری ۲۵۰۰ میلی آمپر ساعتی با ولتاژ ۳٫۷ می باشد . (شکل ۱ )

ظرفیت-پاور-بانک

شکل ۱ – باطری های داخلی پاور بانک ۱۰ هزار میلی آمپر ساعت با ولتاژ ۳٫۷ ولت

در نتیجه توان یک پاور بانک ۱۰ هزار میلی آمپر ساعتی از رابطه مقابل به دست می آید :

۱۰۰۰mAh * 3.7 V = 37000 mWH = 37wh

که این میزان بر حسب وات ساعت روی پاور بانک درج میشود . که در رابطه بالا برابر با ۳۷ وات ساعت می شود . (شکل ۲ )

ظرفیت-پاور-بانک

شکل ۲- ظرفیت پاور بانک و توان خروجی درج شده روی پاور بانک بر حسب وات ساعت 

اما ولتاژ خروجی پاور بانک ۵ ولت است ، زمانی که پاور بانک در حال خروجی دادن با ولتاژ ۵ ولت است ، توان خروجی باطری های پاور بانک بر ولتاژ خروجی تقسیم میشود تا مقدار خروجی بر حسب mAh به دست آید .

۳۷۰۰۰mWH / 5V = 7400 mAH

به همین دلیل میلی آمپر ساعت واحد مناسبی برای سنجش ظرفیت پاور بانک به دلیل متفاوت بودن ولتاژ های باطری و خروجی پاوربانک نمی باشد . واحد مناسب برای سنجش میزان درست ظرفیت باطری یا پاور بانک میلی وات ساعت (mWH) یا وات ساعت است که وابسته به میزان ولتاژ باطری نخواهد بود .

این میزان توان خروجی باطری های پاوربانک است ، اما در هنگام تبدیل ولتاژ از ۳٫۷ ولت به ۵ ولت خروجی، مقداری از این توان باطری ها نیز مصرف می شود . مقداری اتلاف انرژی نیز در کابل صورت میگیرد . چنانچه دقت کرده باشید هنگام شارژ شدن گوشی یا تبلت این دستگاه ها اندکی داغ میشوند . این موارد باعث اتلاف مقداری از توان باطری های داخلی پاور بانک می شود . موارد فوق بین ۱۰ تا ۱۵ درصد توان باطری های پاور بانک را مصرف میکنند .

در نتیجه ظرفیت خروجی واقعی پاور بانکی که مثال زدیم بر حسب میلی آمپر ساعت تقریبا برابر با:

۷۴۰۰mAh * 0.9 = 6660 mah خواهد بود . که این مقدار خروجی می تواند ۲ مرتبه یک گوشی با ظرفیت ۳۳۰۰ میلی آمپر ساعت را شارژ کند .

محاسبه ظرفیت خروجی پاوربانک ۱۵ هزار میلی آمپر ساعت :

۱۵۰۰۰mAh * 3.7v = 55500 mWH = 55.5 wh

۵۵۵۰۰ mWH / 5V = 11100 mAh

۱۱۱۰۰ mAh* 0.9 ~ 10000 mAh    ظرفیت حقیقی پاور بانک

ظرفیت-پاور-بانک

 پاور بانک های فست شارژ از نظر ظرفیت با مدل های دیگر تفاوتی ندارند. تفاوت اصلی این مدل های در ولتاژ خروجی پاور بانک است . گوشی هایی که از تکنولوژی فست شارژ پشتیبانی میکنند به چیپ ست های کوالکام مجهز هستند که با ولتاژ ۹ ولت به حالت شارژ سریع سوئیچ میکنند و با ولتاژ ۵ ولت در حالت معمولی شارژ می شوند  ،  پاور بانک های فست شارژ هم به چیپ ست های کوالکام با نسخه های مختلف مجهز هستند که قادرند گوشی های فست شارژ را در زمان کوتاهی شارژ کنند . این زمان شارژ به نسخه چیپست کوالکام پاور بانک و گوشی و همچنین ظرفیت باطری گوشی بستگی دارد . 

دیدگاه‌ها (۱)

*
*

    Sadegh Amjadi پاسخ

    بسیار عالی